miercuri, 21 ianuarie 2009

Criza.... pe siclă




Ei bine criza economică a ajuns şi la mogulii din media. Greu de crezut că aceşti oameni au probleme financiare, că sunt afectaţi de deprecierea leului. Primul care a luat măsuri pentru a diminua efectele faimoasei crize este nimeni altul decât Adrian Sârbu. Nu vă gândiţi că i-a micşorat salariul Andeei Esca sau că a făcut concedieri în masă, nu încă nu. Singurii din trust afectaţi sunt reporterii din provincie, acei oameni mărunţi, cu salarii decente, chiar mici.
Voiculescu şi al lui trust "Intact" pe care îl conduce din umbră, a trecut deja la masuri drastice şi anume scăderea salariului cu 20%. Mult puţin, nu mai contează, vedetele au semnat fără comentarii, că doar se putea şi mai rău de atât. Acum angajaţilor Antenei nu le rămâne decât să aştepte trecerea crizei şi o data cu ea o creştere salarială de 50%, ca să recupereze.
Ei bine când toţi ceilalţi fac concedieri, micşorează salariile, RealitateaTv creşte salariile în lei cu 11%. Creştere nesemnificativă dacă o comparăm cu scaderea salariilor in Euro de la Antene şi cu deprecierea constantă a leului.

Pe noi oamenii de rând aceste decizii nu ne afectează foarte tare, mai bine zis deloc. Nouă nu ne măreşte nimeni salariul în lei ca să ne ajungă să ne plătim facturile în euro.Noi suntem concediaţi fără prea multe explicaţii, aruncaţi în stardă de firma, uzina la care am muncit jumătate sau poate mai mult din vaiaţă. Suntem aruncaţi ca nişte obiecte uzate care nu mai folosesc la nimic.

Un comentariu:

Aimée spunea...

Uite un articol pt ce iti trebuie tie! :D Un stil deja il ai! ;)