duminică, 1 martie 2009

Primavara ... bine-ai venit!



Infloresc gradinile
Ceru-i ca oglinda,
Prin livezi albinele
Si-au pornit colinda...

Soarele imi bate in fereastra, iar eu m-am trezit fredonand un vechi cantecel, zambind. Cine nu stie aceste versuri ... Versurile copilariei. Cu totii le-am cantat, ne-am bucurat de ele, de primele raze de soare ale primaverii, de primele ei flori inmiresmate.
Acum, cand anii au trecut, ma bucur ca si atunci de prima zi de primavara. Pasarelele canta in fereastra mea, din departare se aude un gugustiuc, iar eu zambesc melancolica, cu gandul departe ... in copilarie. Ma vad cu ghiozdanul plin de martisoare pentru colegi, pentru mama si bunica. Nu sunt langa ele, nu le pot oferi ca in fiecare an un martisor, o loare, un gand bun...,dar o sa le transmit un gand bun si o urare ce va ajunge la ele pe o raza de soare(adica prin telefon).

O zi superba pe care nu mi-o poate strica nimeni si nimic( bine aproape nimeni). Am oferit si am primit martisoare.

Martisoarele nu mai sunt ce au fost odata, adica o moneda de aur sau de argint, la care se atasa o sfoara facuta din doua fire rasucite, una rosie si alta alba, ce semnificau lupta vietii asupra mortii, a sanatatii impotriva bolii si care era purtata in general de persoanele sensibile (copii si fetele tinere). Semnificatie ramane insa aceeasi martisorul aduce noroc si fericire.
Culoarea rosie, data de foc, sange si soare, era atribuita vietii, deci femeii. In schimb, culoarea alba, conferita de limpezimea apelor, de albul norilor era specifica intelepciunii barbatului.

Eu nu pot decat sa va ofer un martisor virtual care sa va aduca mult noroc si fericire, liniste sufleteasca si multa intelepciune.
Sa aveti o primavara plina de impliniri!

Un comentariu:

Aimée spunea...

MUltam fain! La fel si tie! :* >:D< Si inca ceva: o primavara frumoasa alaturi de mine, pana la noi ordine! :X ;))